O le isi vaiaso, o le isi toe iloiloga maualuga mo le tau o le koko

Fa'amatalaga o maketi: Ua fa'amatalaina e le au su'esu'e le si'itia o le tau o le koko o se 'parabolic...

O le isi vaiaso, o le isi toe iloiloga maualuga mo le tau o le koko

https://www.lst-machine.com/

Fa'amatalaga o maketi: Ua fa'amatalaina e le au su'esu'e le si'itia o le tau o le koko o se 'parabolic' ona ua toe si'itia le isi 2.7% o le koko i le lumana'i i se faamaumauga fou e $10760 i le tone i Niu Ioka i le Aso Gafua (15 Aperila) ae le'i toe pa'u i tua i le £10000 i le tone. fa'amaufa'ailoga tala (DXY00) fa'aopoopo i le 5-1/4 masina maualuga.

O le atugaluga o le a fa'aitiitia pea le sapalai o koko i le lalolagi i masina o lumana'i, o lo'o una'ia ai tau i luga o fa'amaumauga fou.O lo'o valoia e le au su'esu'e a le Citi Research e fa'apea, o le fesuisuia'i o maketi koko e ono va'aia ai le si'itia i luma o Niu Ioka i le $12500 i le tone i le isi tolu masina.

O tau i Niu Ioka ua maua mo sauniga sa'o e fitu, o le pito sili lea ona umi talu mai le amataga o Fepuari.O seleselega i le itulagi o Aferika i Sisifo o loʻo tuputupu aʻe ua matua afaina i le leaga o le tau ma faʻamaʻi o fua.

Na lipotia mai e Bloomberg i le Aso Gafua e faapea, o le koko na taunuu mai i uafu i Cote d'lvoire (le kamupani koko sili ona tele i le lalolagi) ua oo atu i le 1.31 miliona tone i le taimi nei, i lalo ifo o le 30% mai le tausaga na muamua atu.

Gaumativa

Na tusia e le au suʻesuʻe a le Citi e faʻapea, o le siʻitia o tau o loʻo faʻatupuina ai foʻi le lamatiaga o le gaumativa mo tagata faʻatau ma tagata faʻatau i le isi 6 i le 12 masina.

Ua lipotia mai e le Barchart.com e faapea, talu ai ona o le utiuti o sapalai, ua totogi ai e le au faatau koko i le lalolagi atoa i le maketi tinoitupe e faamautu ai sapalai koko i lenei tausaga ona o le faatuputupulaia o atugaluga e ono faaletonu le au faatau koko i Aferika i Sisifo i konekarate sapalai.

https://www.lst-machine.com/

Aso Gafua 15 Aperila 2024 ata maketi: Me ICE NY koko (CCK24) tapunia +14 (+0.13%), ma Me ICE London koko #7 (CAK24) tapunia +191 (+2.13%).

Na lipotia mai foi e Bloomberg e faapea o le Ghana Cocoa Board o loo feutagai ma le aufaipisinisi koko e tolopo le auina atu o le koko e le itiiti ifo i le 150000 MT i le 250000 MT mo le isi vaitau ona o le le lava o fatu.

O le tau o le koko ua matua maualuga le maualuga talu mai le amataga o le tausaga, ona o le sili ona leaga o le le lava o sapalai i le 40 tausaga.

O faʻamaumauga a le malo o le Aso Gafua mai Cote d'lvoire na faʻaalia ai e le au faifaatoaga Ivory Coast na lafo le 1.31 MMT koko i uafu mai ia Oketopa 1 ia Aperila 14, faʻaititia i le 30% mai le taimi tutusa i le tausaga talu ai.

Tolu faaletausaga le pa'u koko

O le lona tolu o le pa'u o le koko i le lalolagi e fa'amoemoe e o'o atu i le 2023-24 talu ai e le lava le gaosiga o lo'o iai nei e fa'amalieina ai mana'oga.

E le gata i lea, o le tau o le koko o loʻo vaaia le lagolago mai le tau o le EI Nino o loʻo i ai nei ina ua maeʻa se faʻalavelave EI Nino i le 2016 na mafua ai se lamala na faʻateleina ai le tau o le koko i le 12-tausaga maualuga, e tusa ai ma le barchart.com.


Taimi meli: Apr-19-2024