Ose Kuki Sukalati 'Atoatoa', ma le Faia na faia

I le valu tausaga talu ai, ina ua maeʻa lana tikeri o le pasene i mataupu tau le mafaufau, na filifili ai Ms. Gill e ...

Ose Kuki Sukalati 'Atoatoa', ma le Faia na faia

I le valu tausaga talu ai, ina ua maeʻa le tikeri o le pasene i mataupu tau le mafaufau, na filifili ai Ms. Gill e tulituliloa le falaoamata, o lona mafaufau e fai le "patisserie e leai se leaga," pe pei ona ia faamatalaina i lana tusi, "o mea e foliga mai e le moni ona e matua matagofie. ”Sa ia mauaina se aperenitisi i se faleaiga, piki mai galuega i se faleoloa sukalati, ma amata ona alu i vasega i Le Cordon Bleu i Lonetona.Mai iina, na ia tusia ai, na ia "oso i le umukuka ma le umukuka."

AtaRavneet Gill chills her cookie dough for 12 hours before baking.
O Ravneet Gill e fa'alili lana paluga kuki mo le 12 itula a'o le'i tao. Fa'amatalaga...Lauren Fleishman mo le New York Times

I le 2015, na amata ai Ms. Gill o se fai keke i St. John, le ofisa i Lonetona, lea e leai ni fatuga faʻapitoa, teuteuga poʻo mea e le o iai i le vaitau.I totonu o lena umukuka, na ia iloa ai le le pona o se ipu mea'ai meli na saunia e le'i teuteuina, sa'o mai le ogaumu, ma se pudding omomi ausa a Peretania ua fa'asusuina i le malosi Irish.O fa'aliliuga o fua e lua o lo'o i totonu o le "The Pastry Chef's Guide."

“E lelei tele o ia i le tufaina atu o lona poto ma faasoa ana mealilo tau fefaatauaiga,” o le tala lea a Alcides Gauto, o le sa galulue ma Ms. Gill i le faleaiga a Llewelyn's, e ala i imeli.

Na tusia e Ms. Gill le tusi mo kuka i fale e "malamalama i le mea o loʻo latou faia ae aua le fefefe," o lana tala lea, ma mo le au kuka "e sili atu le poto keke e faʻafefe ai."

Na ia faamamafaina le taua o le taulai atu i le talitonuga, o se mea na te lagona ua misia e le tele o tusi kuka.O lana e amata i le "Pastry Theory 101," o loʻo faʻamatalaina elemene sili ona taua o le taoina, pei o le pata, suka, gelatin ma mea faʻafefete, ma pe faʻafefea ona galue i totonu o fua.Ona ia faalautele atu lea i poloka fau o keke.O le mataupu e uiga i sukalati e ese ai le ganache mai le crémeux;le mea o lo'o i luga o le custard, crème anglaise mai le crème pâtissière.

E ui lava e te le mauaina se fua mo se tipolo meringue pai i lana tusi, o le ae iloa le auala e fai ai se paʻu i le tasi mataupu, lemon curd i le isi ma Italia meringue i le tolu.Fa'aaoga tomai uma e tolu e fai ai le pai e te mana'o ai.O tagata amata e le'o lagona le lu'i o le fa'asusu fa'atolu e mafai ona amata i keke fa'i, pudding araisa po'o na kuki "atoatoa".

O kuki na sau muamua mai se kuka sa la faigaluega faatasi i le kalapu a se tagata tumaoti, o le na tusia le fua i luga o se fasipepa mo ia.Mulimuli ane, ina ua leiloa le fua, na ia toe faʻaaogaina, faʻatautaia le anoanoai o faʻataʻitaʻiga ina ia tuʻu i luga o le lisi amata i Llewelyn's i le 2017.

Na faasoa atu e Ms. Gill le taunuuga i ana uo faigaluega, ma fesili ia i latou po o le a le suka latou te fiafia i ai i totonu o kuki, o le fea foliga, o le a le mea e gaosia, e aumaia ai le malosi ma le naunautai e faʻaatoaina le fua.(E faʻatatau i galuega i tua atu o le umukuka, foʻi: I le 2018, na ia faavaeinaTalitonuga, ose feso'ota'iga e feso'ota'i ma lagolagoina tagata faigaluega talimalo, ma fa'alauiloa galuega i totonu o si'osi'omaga lelei o galuega.)

Sa ia tu'u i luga o se fa'afefiloi o suka enaena uliuli ma suka (po'o superfine), ma iloa ai o le malolo o le paluga i totonu o le pusaaisa e maua mai ai se kuki e sili atu le tele (e fa'afeagai ma se kuki manifinifi, sili atu ma lona pata e tafe i fafo).O le tataina o le paluga i ni polo i le taimi lava lena, e ese mai i le faʻamalo muamua, na tuʻuina atu ai ia te ia foliga malu e te manaʻo e vaʻaia i le ogatotonu o se kuki sukalati.

O se tasi o mea e ofo ai o le le fa'aaogaina o le vanilla, o se mea e tu'uina atu i le tele o fua o kuki keke sukalati, amata ile fa'ata'ita'iga i luga ole ato Toll House Nestlé.E le'i toe mafaufauina e Ms. Gill.

Talu ai ua matua taugata lava le vanilla (o le taimi neilona lua o mea manogi sili ona taugata i le lalolagi), ua ia le toe fa'aopoopoina i fuala'au se'i vagana ua mana'o e fa'aalia lona tofo - i totonu o se panna cotta, mo se fa'ata'ita'iga, lea e fa'ateleina ai lona i ai.“O se mea e fai i aso uma, ae o lea ua leai,” o lana tala lea.“E pei o se mea e togafitia faapitoa.”

“E le lava le tasi,” o le faamaoniga lea a Mr. Gauto.

“O kuki sili sukalati sili ona lelei, o le mea moni, ou te manatu na ou faia,” o le tala lea a Felicity Spector, o se tusitala na tofotofoina nisi o fua o kuka."Ua ou faia le tele o isi mea."

E toʻatele e finau mai o le “sili ona lelei” e sili atu nai lo le “atoatoa.”


Taimi meli: Me-13-2021