Feiloai i le gaosi oloa: meataulima sukalati Belgian ma uiga Asia

E mafai ona e faʻatau na o oloa Laurent Gerbaud i le cafe i Raven Ravenstein, e le mamao mai Brussels ...

Feiloai i le gaosi oloa: meataulima sukalati Belgian ma uiga Asia

E mafai ona e faʻatau naʻo lau Laurent Gerbaud oloa i le cafe i Raven Ravenstein, e le mamao mai Brussels Central Station.
Laurent Gerbaud e aulelei, tumu i le naunautai, ma ataata lautele e pei o Grande Place.O lo'u manatu sukalati lea.Ae mo lenei alii, e i ai isi mea e ese mai le vaaiga i ona mata: O Laurent o se tagata poto, o lona fia iloa e uiga i femalagaaiga ma le gagana-e mafai ona ia tautala lelei i le Mandarin-mo ia o se auaunaga sili ona lelei.
"O laʻu musumusuga e sau mai Saina," o le tala lea a Laurent ia te aʻu i le faleaiga o le igoa tutusa i Raven Ravenstein Street.Na muamua sau Laurent i Shanghai a’o a’oga, ae sa matua’i ootia o ia i uiga o tagata o le atunuu i le sukalati-ma na ia matauina ai o le suka e sili atu ona fuaina le sao i nisi o ipu Saina.E fetaui lelei le faapea atu o le aafiaga o le nofo ai iina na suia ai le tofo o Laurent.Ina ua toe foʻi i Peleseuma, o lana uluaʻi faʻatauga manuia o kumquats na ufiufi i sukalati.
Su'esu'e atili mai lenei fa'asologa-Feiloai i le gaosi oloa: Le aiga Sipaniolo i tua o le saffron sili ona lelei i le lalolagi
Mo le isi valu tausaga, na faʻatau atu ai e Laurent ana sukalati i se faleoloa i le maketi o Boitsfort i Brussels, aʻo ofoina atu foi meaʻai kuka.Ona i ai lea i le 2009, na ia tatalaina ai se faleaiga ma faleaoga, o lana mantra o le "faaitiitia le suka, leai se ava malosi, inu atili koko".E to'atele tagata fai mea'ai.Na ia faamatala mai: “Ou te leʻi faaaogāina lava fuamoa i sukalati, ma le kulimi popo nai lo le suāsusu i ni paluga.”"I se faʻalavelave ae le o se mamanu, e tusa ma le afa o aʻu oloa o vegan."
O le tama matua o Loleniti o se fai falaoa, ma o se galuega faigata i le po ma e maualuga lona totogi, ma o lea na faasa ai e lona tina matua lana fanau e mulimuli i tulagavae o lona toalua.Ae ui i lea, o le tofo o keke fou, waffles ma pai sa tumau pea i le mafaufau o le atalii o lana tama, e luluina fatu mo lana galuega sili.
Ina ua ou asiasi atu i le faleaoga a Laurent, o le mea muamua na ou vaaia o le kulimi ma le sukalati brioche o loʻo faʻafefe i totonu o le masini faʻafefe.Ona ia sasaa lea i totonu o le limu ma faamalūlū, a o tuufaatasia isi mea: pistachio, cashew, sultana, fig, apricot mago, cranberry, esi, ginger, cocoa nibs, hazelnut, ma le tofo tutusa a Asia i Sasaʻe e pei ona masani ai -I lenei. tulaga, eiyokan ma uzu o fualaau suamalie Iapani.A maeʻa le sukalati, e sausau mea uma i luga.O la latou fatuga fa'apitoa e foliga mata'ina, e pei o atavali a Jackson Pollock.
Ae ou te leʻi alu, o le a ou suʻeina le "Gerbaud Taste Test".Sa ou taumafai i se fasi sukalati supamaketi (sili atu), ona ou taumafai lea i ana lava mea fou e 12, e aofia ai le paʻu o le vine (sili), lole lole (e le masani ai), sesame pralines (faateʻia) ma fugalaʻau mati (Atua).Ona ou toe taumafai lea o faasalalauga faapisinisi.Sa ou fai atu ia te ia, “O lea e tofo pei o se pepa malo.”“E sa’o lava!”Sa ia alaga ma patipati ona lima.
Ina ua ou tuua le faleaiga, sa ou matauina se faaupuga i luga o le puipui: “E sili atu le maualuga o le sukalati nai lo le sogi.”O nisi e mautinoa lava.
E mafai ona e faʻatau naʻo lau Laurent Gerbaud oloa i le cafe i Raven Ravenstein, e le mamao mai Brussels Central Station.Ina ia a'oa'oina le faiga o sukalati ma le avanoa e auai ai i le 'Gerbaud Taste Test', fa'amolemole tusi se nofoaga i lana a'oa'oga i le Aso To'ona'i, lea e tau mai le 11.30 i le 13.00 (35 euros / 32 pauna i le tagata).
O lole a Laurent Gerbaud e iai pistachios, cashews, sultanas, mati, apricots mago, cranberries, esi, ginger, cocoa nibs, hazelnuts ma nisi mea Asia i Sasa'e pei ole eiyokan ma uzu.O se fua citrus Iapani.
O Paul A Young, o le sa avea ma supavaisa pastry a Marco Pierre White, na tatalaina lona faleoloa muamua i Lonetona i le 2006. Talu mai lena taimi, ua maualuga lona talaaga ona o le tele o ata TV ma vasega masani masani, ae le o le taʻua o ana galuega sukalati ofoofogia.
O David Maenhout (David Maenhout) ma David (David Maenhout) e sili ona fiafia i mea'ai kuka agavale, e pei o umami sesame pralines o lo'o fa'aogaina e Imperial i Iapani.O lana gin ma le tonic dark chocolate na manumalo i se pine auro i Lonetona i le 2017.
O William Curley na alu mai le tagata aperenitisi o le Gleneagles Hotel i le kuka ma le fai meaʻai o le Savoy.O Viliamu o se isi tagata atamai i mea taumafa.Na te le fa'aaogaina mea fa'aopoopo, lanu ma fa'asao.E fa taimi na ia manumalo ai i le Academy of Chocolate's Best Chocolatier Award, ma na ia fa'atau atu ana sukalati lelei, macaroons ma masi i Harrods.
suzy@lstchocolatemachine.com
www.lstchocolatemachine.com
Telefoni / whatsapp: +86 15528001618 (Suzy)


Taimi meli: Aukuso-03-2020